2013. június 29.

S + I

Képeslap az ifjú párnak. 
Isten éltesse őket sokáig boldogságban!

minta: Renato Parolin: Pietra
(egy kis változtatással, mert szerettem volna monogramot is rátenni)
Zweigart (32 ct) vásznon (Belfast árnyalat) Venus 2011 fonallal
 

2013. június 24.

2013. június 16.

tiszta lap

"Most azonban sokkal mélyebben és tisztábban látta, hogy az idő az emberiség nagy illúziója: azt hisszük, hogy az idő valósága éppen olyan, mint az országúté - amelyen mindig látjuk, hogy hol vagyunk és hová jutunk -, és nem jövünk rá az igazságra: az idő egy szoba, és olyan szorosan zárul körénk, hogy többnyire észre sem vesszük." (J.F.)

H-nak, hogy eztán legyen papírja ahhoz, hogy megírja a saját történetét.

 minta Lengyel Györgyi könyvéből
fonal: DMC 918

2013. június 10.

nagyi esete a földönkívüliekkel

Múlt ősszel vásároltam egy pár új "kilós" párnát piszkosszürke színben, amire épp csak azt nem írták rá, hogy "sürgősen behorgolandó". És mivel bevallottan a nagyi minta Gombóc Artúrja vagyok (lehet kerek, három-, négy-, vagy éppen hatszögű, szív, csillag, vagy fenyőfa alakú de akár ruházati elem vagy lakásdísz is... tulajdonképpen bármi jöhet), nem is cicóztam a mintakereséssel sokat, nekiugrottam hát maradék fonal felhasználás ürügyén. 
No persze, a kompozíció egységesítése érdekében kénytelen voltam utóbb mégiscsak kiegészíteni azokat a bizonyos maradék fonalakat, így már megint ugyanott tartok, ahol eddig: van egy csomó maradék fonalam... Hmmm... Tegye fel a kezét, aki nem járt még így.

Szóval nekiugottam még ősszel, de aztán egyik hétről a másikra valahogy UFO-vá kezdett válni nagyi. Egészen a múlt hétig. 


minta: nagyi négyzet /granny square
fonalak: Barka Gilice, Catania, Red Heart Soft Cotton
tű:  3

Van még három párnám, szóval folytatása következik! 
A fázisfotókat látván pedig egyesek nem átallottak Pikókirálylánynak titulálni... de én azért nem szégyellem.