2011. október 17.

terápia

Nemrégiben írt kedvenc fonalboltosunk a kötés-horgolás áldásos hatásairól, amelyet most ezen bejegyzéssel én is igazolni szeretnék.
Ugyanis, mint az ismeretes, egy hete bizony elsétált tőlem egy kedvenc bross és fájó űrt hagyott maga után. Nosza, megfogadva a kedves kommentelők tanácsát, nem hagytam magam ledönteni és horgoltam-nemezeltem két másikat. Úgy tűnik, sikeresen túllendültem a problémán...


A fonalak egyébként turiból származnak, a díszítésként ráhímzett barna gyöngyök (amelyek egyesek szerint erősen borsszemekre emlékeztetnek) pedig egy régesrégen elszakadt rózsafa nyakláncom maradványai. 
Ezekre a kitűzőkre már úgy vigyázok, mint a szemem világára :)

12 megjegyzés:

GumiPók írta...

Mind nagyon szép, de nekem a borsos tetszik a legjobban :), ahogy ott csücsülnek benne azok a pici kis gyöngyök. Én is akarok ilyet csinálni! Meg fogok is. :)

MrsYarnart írta...

ezek még szebbek, mint a régi. nekem egyébként csak most esett le, hogy készülnek: hiszen ilyet én is tudok... (a kék kendőm széle...)

erzsó írta...

Igen, még szebbek mint a "prototípus" :))

florentine írta...

Borsos!
:-D

ursa minor írta...

Borsos köszöni szépen az elismerő szavakat! És én is ;)
Eszter, tényleg érdemes kipróbálni ezt a technikát - vagyis nem, mert eléggé addiktív, napok óta nem bírok leállni ;)
Éva, jót mosolyogtam; a te kendőd verhetetlen ebben a műfajban :)

Otthon Művek írta...

Örülök, hogy gyógyul a fájó seb! Tényleg szép mindkettő!:)

MrsYarnart írta...

van még abból a bizonyos kék fonalból :) szóval ha jól értettem a receptet: horgolok egy virágot, kimosom, feldíszítem, és már hordom is? ez jó!!!! a farmedzsekimhez pont megy majd :) nekem tetszik a másik is, azt hogy csináltad?

ursa minor írta...

Köszi Adél! :)
Éva, a virág a Barka horgolósulis alapján (http://www.barkafonal.hu/shop/blog/horgolosuli-lecke14/ ) készült, csak én nem 3, hanem 4 db kétráhajtásos pálcát horgoltam. A nagyobb virág két szállal ment, a kisebb egy szállal. De fonalvastagságon is múlik: a fehérből például elég volt egy szimpla szál is, mert sokkal tömörebb volt, mint a barna. Ha nem bontott, hanem "original" 100% gyapjúból készíted, akkor nem látszik majd, hogy milyen technikával csináltad: nagyon egynemű lesz, főleg ha nem csak 60, hanem 90 fokra teszed be. (60 foknál is összemegy, csak nem annyira, mint 90 fokon)
A "másik" tulajdonképpen két eltérő méretű virág+egy nemezgolyócska összevarrásával készült. Szóval az a tipikus egyszerű, de nagyszerű technika :)
Kíváncsi vagyok milyeneket gyártasz majd! :)

MrsYarnart írta...

köszönöm! hamarosan készítek is. amint befejeztem egy cápahálót és egy csipkekendőt :) a barkás felhő is jó, mit gondolsz?

Irenka írta...

Kedvesek, szépek - a borsos élőben is! ;) És napok óta...? Hányan vannak már?

ursa minor írta...

Szuperjó hozzá, én már nemezeltem Felhőt - csak még "nyersanyagban" vannak, azért nem mutattam őket :)
A képen látható kitűzők kicsivel nagyobb, mint 6 cm átmérőjűek és 90 fokon mosottak.
A Felhős virágaim egyszálával 90 fokon 4 cm, kétszálával 5 cm átmérőjűek lettek. 60 fokon sem lettek túlságosan nagyobbak, csak nem annyira tömörek - viszont az eljárás során a púderrózsaszín kicsit fakóbb lett, mint eredetileg volt - majdnem fehér. Dobj melléjük valami törülközőt, az majd elvégzi a piszkos munkát ;) (Bár van, aki egy párnahuzatba teszi, az sem rossz, így legalábbis nem szöszölik össze a többi holmit.)
Na most már lelövöm magam :)
Juj, de kíváncsi vagyok mit alkotsz! :))

ursa minor írta...

Irénke, egy kisebb szatyor nyersanyagom van már, csak idő és ihlet kérdése mikor öltenek testet. Virágot. Kitűzőt? :))