2012. április 2.

Lujza, a világ leglassabb nyula

Történt pedig, hogy erős késztetést éreztem amigurumi játék horgolására, főleg, hogy van is egy célszemély, akinek ez kimondottan jól jöhet: a keresztlányom. 
Mindez tavaly novemberben körvonalazódott bennem és aztán rátaláltam erre a mintára és csöppet sem zavart, hogy nem húsvét, hanem pont karácsony jön. De aztán, mivel időközben "a világ leglassabb(an készülő)" titulust is megkapta, sajnos nem készülhetett el karácsonyra, ezért inkább húsvét felé kacsintgatott - elvégre nyúlról van mégiscsak szó...
Így öltött testet Lujza, aki Sárié lett, pár héttel ezelőtt.


Több komplett öltözéket is kapott, úgyhogy az első 5 percben körülbelül 18-szor öltözött át. A képen az utazó felszerelés látható.
Lujza a Barka Kabala fonalának Ladik és Vándor árnyalataiból készült 1,25-ös horgolótűvel. Ruhája Honleány horgolócérna és Puppets Perlé hímzőcérna felhasználásával készült. A szemei és az orra szintén ezzel a cérnával vannak hímezve. Magassága nagyjából 17-18 cm.

 *  *  *
Kedves Olvasóim, húsvétig már nem találkozunk, így mindannyiótoknak kellemes, szép húsvétot kívánok!

12 megjegyzés:

GumiPók írta...

Igazi hölgy! Az a ruha rajta! Kár, hogy a többi öltözékét nem fényképezted le. Most már én is erős késztetést érzek egy ilyen horgolására. Az én nagy előnyöm, hogy nincs célszemély. Azaz van: én magam. :)

ursa minor írta...

:)))
Nagyon esdeklően tud ám nézni egy ilyen kis jószág - főleg, ha valaki másnak szánod ;)
A kolléganőim is folyton kölcsön akarták kérni játszani :D
Köszi Eszter!

MrsYarnart írta...

a füle olyan lányos, mintha a vállára leomló haja lenne, a ruhája is nagyon csini. helyes kis húsvéti nyúl!

ursa minor írta...

Köszönöm! :))

nöné írta...

Irulok-pirulok, mikor eszembe jut, hogy szégyentelenül leJar-Jar Binks-eltem szegény Lujzát:o) Remélem, magyar szakos tanár nem jár erre:o) Irtó helyes, és klassz a ruhatára.
Orsikám, én is kívánok Neked Boldog Nyulat!

Otthon Művek írta...

Orsi, először is eszméletlenül csinos, másodszor pedig egy úrinő nem kapkod. (nyilván a létrejövetellel sem) Lujza pedig láthatóan úrinő:)

ursa minor írta...

Ó, ha nagy sebbel-lobbal érkezik, igenis van benne valami hasonlóság fül tekintetében. Úgyhogy pirulásra nincs okod :)))
Köszi Gyöngyi!

ursa minor írta...

Nahát Adél, ez még eszembe sem jutott!
Mindenképp megsúgom majd neki, hogy tudjon hogyan védekezni, ha bárki elmarasztalja!
Köszi! :))

Zsuzsa írta...

Ez úgy, ahogy van (lelógó fülestül, zöld ruciban) a t o m c u k i ! Kicsi Sára gondolom örült neki :-) Adél "egy úrinő nem kapod" mondatodat szeretném elvinni, ugyanis az én jávorszarvasom 1,5 éve készül, már csak 1,5 végtag hiányzik, de mivel nincs célszemély (magamnak horgolom), mindig az marad a kosár alján...:-D

ursa minor írta...

Köszönöm Zsuzsa! :))
Hátha Lujza előcsalogatja azt a bizony úrinő-jávorszarvast a kosár aljáról ;)
Amikor már a ruhakészítésnél tartottam, előbújt belőlem a babázó kislány - alig bírtam abbahagyni :)

erzsó írta...

én meg azt hittem, hogy az amigurumik olyan nagyfejű torz állatkák... ez, akarom mondani Ő, azonban egy csoda decens kis hölgy!

ursa minor írta...

Hát... nagyon igyekezett kecsesnek lenni... :))
Köszi Erzsó! :)