2012. augusztus 18.

nagyi útközben

Hogyan üssük el eredményesen az időt, ha sokat utazunk és ugyanolyan sokat várakozunk?
Ab ovo, essünk alapvető szerelembe a Cinege fonallal, majd töltsük fel a színkészleteinket mindenféle cél nélkül. Naponta simogassuk szemmel és kézzel is őket, majd szánjuk rá nehezen magunkat a felhasználásra.*
Keressünk egy kimondottan egyszerű mintát, amit szinte csukott szemmel is tudunk bökni, hiszen utazás közben inkább a tájra figyel az ember. 
Ezután utazzunk több ezer kilométert mindenféle járművön (autó, busz, repülő, vonat, metró), közben zsebeljünk be jókedvűen egy pár sanda kérdő irigykedő pillantást (néha nyugodtan vonjuk meg a vállunkat), végül fejezzük be az egészet türelmetlenül - immár otthon - a már megszokott módon: az éjszaka közepén.

A fenti kérdést pedig nem szövegesen, hanem fotóval megválaszolva:

minta: Half Granny Square illetve a szegély ebből a könyvből
fonal: Barka Cinege (amarant és padlizsán árnyalat)
tű: a kendőtest 2,5 a szegély váltogatva 3,5 és 3 :)
méretei: blokkolás után átfogója 140 cm; befogói pedig 100 cm
(eredeti méret: átfogó 115 cm, befogók: 83 cm)

... és majdnem elfeledtem: inspirálóm Florentine és Mrs Yarnart kendői voltak.
Köszönöm! :)


*Nem tudom, ki hogy van vele, nálam a könyvek sokszor csak azért ugrálnak előbb a kosaramba, aztán fel a könyvespolcra, hogy a gerincüket birtokoljam: sokszor hosszú-hosszú idő is eltelik, hogy valójában kézbe is vegyem őket. Gyöngyök, fonalak hasonlóan működnek.

22 megjegyzés:

GumiPók írta...

Már sokszor nekifogtam ilyen nagyimintás kendőnek, de valahogy sosem tetszett, meg aztán baromi unalmasnak is találtam. De utazáshoz biztos, hogy a legjobb, és az a szegély rajta annyira feldobós, hogy feledteti a nagyiminta unalmasságát.
Álomszép lett, Orsi! Még sokszor meg fogom nézni. :)

(A birtoklással pedig ugyanígy vagyok én is: könyv, fonal, gyöngy, dekupázsolható facuccok várnak sorsukra türelmesen. De azért biztosak benne, hogy eljön az ő idejük is.) (Ja, és a Cinege is a kedvenceim közé tartozik :)

Pantu írta...

Orsi!
Nem mondok újdonságot, de ez a munkád is igazán szép! Nagyon tetszik! A színe is jó. Remélem, Erika tud majd szerezni a Cinegéhez nagyon hasonló fonalat, ne adj' Isten, az Alizee kihozza saját név alatt :-), hogy tudj még sok-sok ilyen szépséget alkotni.
A birtoklás részemről teljesen úgy van, ahogy leírtad. Van néhány Máraim, amit még a gyerek születése előtt vettem akcióban, de még nem jutottam el addig, hogy elolvassam, mert a könyvtári listám is folyamatosan bővül. Na meg itt ez a kötés, horgolás. :-P
(Meg szabad tudni, merre jártál-keltél, buszoztál, metróztál alkotás közben?)

ursa minor írta...

Köszönöm, drága Eszter!
Hát voltak nekem is mélypontok, be kell, hogy valljam, de a vágy erősebb volt ;)
Ahh, a mindenféle cuccok meg csak gyűlnek, gyűlnek... kéne már nekem egy új lakás, vagy legalábbis pár új szekrény/szoba, hogy mindent el tudjak rendesen pakolni. :))

ursa minor írta...

Niki, köszönöm szépen! :) Úgy tudom, a Cashmira Fine eléggé hasonlít a Cinegéhez, bár nem annyira rugalmas... Én is remélem, hogy lesz még együtt kalandunk, mert nagyon hálás kis fonalnak tartom. :)
Ami pedig az utazást illeti, először a ködös Albionban jártam, aztán pedig rögtön a Dunántúlra utaztam, úgyhogy jó sok kilométer van a ... horgolótűmben :))

Otthon Művek írta...

Nagyon tetszik a kendőd, úgy ahogy van! Én szeretem a nagyimintát. Jó a színe is, és a szegély is nagyon szép.
Ez a birtoklásdolog is ismerős...
Ez női dolog lehet, a lányom egyszer azt mondta, levélpapírról, vagy nem tudom miről már: én ezeket nem gyűjtöm, csak összevissza vásárolom, és felhalmozom :)

ursa minor írta...

Köszönöm kedves Adél!
Ó, én is hányszor magyaráztam már, hogy azért a felhalmozás túl durva kifejezés, hiszen megvan annak a sok holminak a helye, még ha sokszor inkább csak káosznak látszik. :)
Az vesse ránk az első követ, aki soha nem csábult még el semmi szép láttán ;)

Noryta írta...

Tetszik a maximalizmus ebben is, mint az összes darabodban! :)

ursa minor írta...

Kedves Nóri, neked is köszönöm szépen! :))

Zsuzsi írta...

A kendő és a fényképek is csodaszépek!

ursa minor írta...

Köszönöm kedves Zsangyal! :))

Judit Eszter írta...

Nagyon jó színeket választottál és a széle igazán feldobja a kendőt, én szeretem ezt a mintát és néha nem baj, ha csukott szemmel is megy..!

ursa minor írta...

Köszönöm szépen :) Hát igen, jó, hogy egyszerű a minta, mert tényleg sokat bámészkodtam útközben és biztosan a hajamat tépem, ha nagyon elrontom...
Nyílt színen az különösen vicces lett volna :D

paribanu írta...

Annyira szép, finom kis dolgaid vannak...Örülök, hogy Rád találtam:-)

ursa minor írta...

Köszönöm :))
Én is körülnéztem ám nálad tegnap, téged sem kell félteni: csodásak a kötöményeid és a fonalaid! :)

mágika írta...

Az a csipke a nagyi alján belefúrta magát a lelkembe :) Sajnos a forrást itthon nem sikerült meglelnem :( Nagyon gyönyörű a kendő és szépen összepasszolnak a színei. Vissza-vissza vonz, hogy még nézzem egy kicsit :)

ursa minor írta...

Köszönöm szépen! Én is gyakran ki-kinyitom a szekrényt, ahová bepakoltam :P
Könyv-ügyben pedig írok neked! :)

MrsYarnart írta...

albioooon? de jó volt neked!
majd megmutatom mr yarnartnak, mit írtatok birtoklásügyben. jókat szórakozik, amikor a fonalaimat és tűimet rendezgetem. legalább majd látja, hogy ez teljesen normális dolog. mármint a gyűjtögetés :D a kendő nagyon szép lett! képzeld, én is nagyit horgolgattam az utazás alatt!

ursa minor írta...

Ez a nagyi addiktív, már a következőn gondolkodom. :)
Tényleg szuper volt Albion, csak sajnos nagyon hamar ért véget. No de majd...! ;)
Ursa Major pedig leginkább szörnyülködik, de ő meg a kütyüket gyűjti, úgyhogy azt hiszem 1-1 ;)

Molika írta...

Ez valami gyönyörű! Az egész telet azzal töltöttem, hogy elméletben kötöttem, horgoltam, vadásztam a szebbnél szebb mintákat, ezernyi képpel tömtem meg számtalan mappát a pinteresten, de persze mondanom sem kell, hogy nem lett belőle semmi. Marad a varrás. és marad a szájtátva csodálkozás, hogy "ezt a gyönyörűséget mégis hogyan lehet két pálcikával összehozni ?!"
azért ide linkelem nektek a gyűjteményt, ahogy olvasom, ti értitek is a hieroglifákat:

http://pinterest.com/nagymonika/

jó munkát! mindnyájunknak :)

ursa minor írta...

Köszönöm a méltatást - hidd el nem olyan bonyolult az egész, mint amilyennek kinéz ;) Én is a netes videók segítségével sajátítottam el az alapokat, onnan pedig már határ a csillagos ég :)))
A gyűjteményt pedig nagyon-nagyon köszönöm a többiek nevében is, forgatni fogom/fogjuk! :)

wondrlanding írta...

Ennek olyan, de olyan jó hangulata van! Gyönyörű munka, gratuláok!

ursa minor írta...

Köszönöm Eszter! Ahogy az időjárást elnézem, hamarosan tényleg szükség lesz rá, hogy feldobja a szürke őszi napjaimat ;)