2012. november 6.

aprócska palóc virág

Időtlen idők óta nagy szerelemben vagyok a keresztszemes technikával (melynek elmélyülését tagadhatatlanul Mankának is köszönhetem), bár jómagam még nem túl régóta űzöm. Általában jellemző rám, hogy rengeteg szakirodalmat összegyűjtök, mielőtt belefogok valamibe komolyan - most sincs ez másként. Nemcsak, hogy naponta végigböngészem az online antikváriumok kínálatát, de sosem hagyom ki a városban az "offline módszert" sem, hátha találok valami érdekeset. Ennek folyományaként jelentősen felduzzadt a (nemcsak) népi mintákat rejtő könyvek száma a polcomon - így van miből csemegézni, jobban mondva: van mi fölött álmodozni ;)
Egy-két szép motívumot már sikerült valamiféle módon adaptálnom, bár szó, mi szó, nem tökéletesen, no de a gyakorlat teszi a mestert, ugye?
Ez utóbb linkelt apróságot most megpróbáltam minta formájában is visszaadni (ez az első ilyen jellegű próbálkozásom) - minél tovább nézem, annál jobban tetszik. Remélem, ti is így lesztek vele.A motívum eredetije a Palóc keresztszemes hímzések c. mintagyűjteményből származik.
Egy női ing kézelőjének részlete, Őrhalomról. 
Azt hiszem, hogy idővel monokróm változatban is el fogom készíteni.
Sok szeretettel. :)

2 megjegyzés:

Zora írta...

Nagyon édes, köszi :)

MrsYarnart írta...

köszönöm, nagyon tetszik!