2013. május 9.

eperfüzér

Van nekünk egy nagyon kedves játékunk a tűbarátnőimmel: ha bármelyikük talál valamilyen eper témájú képet, ötletet, mintát, rögtön postázza is nekem egy-két kacsintós szmájli és néhány évődő szó kíséretében. És hogy miért teszik ezt?
Nemcsak azért, mert imádom ezt a gyümölcsöt: ízét, színét, illatát, küllemét, hanem azért is, mert két éve karácsonykor(!) kitaláltam, hogy bizony én horgolok egy eper formájú táskát egy, a szívemnek nagyon kedves kicsi lánynak, hátha benne is elültethetem az eperimádatot. No persze, mondanom sem kell, a táska még mindig nincsen készen - igaz, volt már több próbálkozásom, de valahogy egyik sem volt az igazi.

Így jött el az idei eperszezon is és vele együtt az ötlet: készítsünk eper ihlette tárgyakat! És hogy együtt is megszemlélhetőek legyenek, szívesen kölcsönadjuk ezeket kedvenc fonalboltunknak, hátha más is kedvet kap  hozzájuk. Az én reszortom egy zászlófüzér vagy más szóval bunting volt, amely tegnap este ma hajnalban el is készült. Délelőttig az ágyam fölött volt kifeszítve és meg kellett állapítsam, hogy "felnőtt" változatban az én szobámban sem rossz ötlet, szóval folytatása következik! 
Addig is álljon itt egy fotó a Gombolydába készült eperfüzérről. 


minta: nagyi háromszög felhasználásával némiképp saját elgondolás
fonal: Capri
tű: az eprecskék 3, a füzér összehorgolása: 3,5

8 megjegyzés:

rojalka írta...

Imádom!!! Igen az epret is!!! :)

MrsYarnart írta...

nagyon tetszik! máris kedvet kaptam hozzá :)

Kriszta írta...

Itt is nagyon nagyon jó lett!

Pantu írta...

Hmmmm... Én is imádom az epret! Mikor Linust vártam, hetente több fagyisvödörnyit tüntettem el belőle. Ezért talán nem meglepő, hogy ő is imádja. Ezért ezt a képet biztosan nem mutatom meg neki (Anya, horgolsz nekem epret?)!!! :-D És a Gombolyda környékére sem viszem egy darabig! :-DDDD

Noryta írta...

Hihetetlen vagy! Jé, ez is nagyimintával készült. :) Nagyon tetszik. :)

GumiPók írta...

Igazán fincsi! :)

Horváth Emerencia írta...

Nagyon szép lett! Ügyes vagy!

ursa minor írta...

Köszönöm lányok! :))