2014. január 3.

madaras-dobozolós

In medias res, van nekem egy kis elmaradásom, már ami az ünnepeket illeti, úgyhogy most gyorsan pótolom is.
Most ősszel úgy alakult, hogy 18 év után elköltöztem Debrecenből, amit eleinte nagyon nehezen viseltem. Így amikor a debreceni tűbarátnők egy része kitalálta, hogy titkos karácsonyozós-ajándékozós csoportot indít, úgy éreztem, hogy nem maradhatok ki. Legalább lesz indok arra, hogy miért menjek vissza a szívemnek olyan kedves városba...
A titkos angyalka Nikit sorsolta nekem. A blogját és a találkozókon látott darabjait tekintve úgy éreztem, hogy nagyjából hasonló ízléssel rendelkezünk. Azt hittem, hogy ebből előnyt is kovácsolhatok és nem kell túlgondolnom a dolgot, de aztán valahogy mégis olyan sokat tipródtam, mit is készítsek neki, hogy végül megintcsak a határidő legvégére készültem el. (De legalább elkészültem, ugye ;)


A mintát ezen a csodálatos blogon találtam. 
fonalak: DMC 311 Venus 2010 és Puppets (piros)
vászon: Zweigart (32 ct)

Sajnos az indulás délelőttjén elég sötét volt, így nagyon nehéz volt szép fotót készítenem a dobozkáról. Nem nagyon látszanak a valós színek, így elmondom, hogy szép középkék (tulajdonképpen a felhasznált DMC fonal színéhez nagyon hasonló) alapon apró fehér pöttyös anyagot használtam a papírdoboz külső bevonására, belül pedig bézs alapon fehér pöttyöset. 
Nem volt könnyű dolgom, hiszen a munka során a ragasztó sok helyen átütött a vásznon, így többedjére sikerült csak elfogadható állapotba hoznom. Remélem, azért Niki örül neki ;)
Ez a technika roppantul érdekel, így biztosan fogok még ilyesmit csinálni.

7 megjegyzés:

Irenka írta...

Orsi, ez valami álomszép!

helen írta...

Gyonyoru, pontos munka. Nagyon ugyes vagy!

aarkus írta...

Szépséges, gyönyörű ajándék!

Éva írta...

nagyon szép. hol találtál tutorialt a dobozhoz?

paribanu írta...

Nagyon finom kis munka...

Angela K írta...

Egy szóval: gyönyörű!
Többel: én is biztos nagyon örültem volna egy ilyen szépséges ajándéknak:)

ursa minor írta...

Köszönöm lányok!

Éva, a bevonás nagyrészt saját kútfőből ment, az alant linkelt blogon említett ragasztót kerestem mindenhol, de nem kaptam - lehet, hogy azzal könnyebb lett volna dolgozni, nem tudom. De ha beütöd a keresőbe, hogy doboz bevonása textillel, kiad egy pár hasznos ötletet!

http://re-kreativ.blogspot.hu/2011/05/ujrahasznositas-kartondobozok.html